Make-Up och hår

Har vi make-up och stylist på fotograferingen så vill vi att Du kommer med så lite smink och hårprodukter som möjligt. Annars får vi börja med att ta bort och sedan lägga tillbaka vilket tar onödig tid från fotograferingen. Meddela gärna oss om du ämnar att komma med smink så tar vi höjd i schemat för detta. 

Har du allergi eller någon viktig info till våra stylister så meddela oss i tid. 

Om vi inte ska lägga make-up, utan att du gör det själv så kan du vara ganska försiktig då dagens kameror och ljus är mindre förlåtande och det är lättare för oss att kontrollera hudtoner i efterhand. 


Kläder

Innan fotografering är vi gärna överens om klädval och vem som ordnar med detta. Vår stylist tar med fördel emot storlekar, bild på dig samt bild på de kläder du/vi valt ut eller de alternativ du diskuterat. Dessa bilder kan ni skicka till info@kristofersamuelsson.se om inget annat är överenskommet. Är det fler medarbetare/modeller involverade så ber vi er skicka ett samlat mail med detta, alternativ en keynote eller en mapp med bilder och text.
Det som är enklast för er.

Tar du med kläder själv så är några alternativ alltid och föredra och ofta söker vi också plagg som är i kontrast mot omgivning, bakrund eller fungerar som kompletterande färg med resterande av bilden. 

Undvik finmönstrade plagg (rutor och prickar) som kan ge upphov till moairé, en digital, icke önskad effekt av dagens kameror/skärmar.

Meddela om du tror att plaggen är skrynkliga och bör strykas så planerar vi för det.

Är vi utomhus ber vi dig ta med yttre värmande plagg som du kan ha mellan tagningarna. 


Kompletterande inköp / props

Våra stylister kan självklart göra kompletterande inköp av kläder och props för att sätta rätt känsla ton och säkra att storlekar, plagg och rekvisita finns på plats. 

Vi anskaffar plagg och rekvisita efter storlekar/stil samt efter given kreativ brief / moodboard. Det som inte går att lämna tillbaka efter fotografering köps då ut. Kund avgör vad som händer med dessa plagg. 

Vi tar hel- respektive halvdagsarvode för förberedelser, anskaffning/inköp/hyra samt återlämning. För större uppdrag kan komplettering ske på timbas. 


Har du speciella önskemål?

Har du speciella önskemål eller vill diskutera något? Tveka inte och hör av dig till oss på info@kristofersamuelsson.se.